Tarta Bolognese

de BuburuzaBubu in Mancaruri cu carne, 19 Iun 2012 | 7310 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 faina
  • 3 oua
  • 150 gr unt
  • 3- linguri de apa rece
  • 1 ceapa
  • 100 gr morcovi
  • 150 gr praz
  • 400 gr carne tocata ,porc& vita
  • 350 ml suc de rosii
  • 2 fire patrunjel
  • 1 fir de cimbru plus 1 oregano
  • 100 ml lapte
  • 100 gr branza de oaie
  • 50 gr cascaval ras
  • sare,piper si un praf de nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Bolognese:

Prima data preparam sucul de rosii: punem intr-un bol sucul de rosii, tocam marunt patrunjel, cimbru si oregano si adaugam peste suc, condimentam cu sare si piper. Mixam cu un mixer vertical pentru 1 minut.

Tocam marunt ceapa, morcovii si prazul rondele. Intr-o tigaie cu peretii inalti punem 2 linguri de ulei si prajim carnea pentru 4 minute, adaugam ceapa si morcovii, se mai caleste inca 2-3 minute. Adaugam sucul de rosii si prazul, se lasa la fiert (foc mediu) pentru 5 minute.

Condimentam cu sare si piper si se lasa la racit.

Intre timp framantam aluatul din: faina, un ou, un praf de sare, apa si unt. Facem o bila din aluat si o invelim in folie alimentara, o tinem in frigider 30 minute.

Se unge o forma de tort detasabila( 26 cm) cu unt si se tapeteaza cu faina sau hartie de copt. Aluatul se roleaza pe blatul de lucru unde am pus putina faina. Se îmbraca forma cu foaia de aluat si se înteapa cu o furculita din loc in loc. Restul de oua se bat bine cu un praf de sare si muscat, adaugam laptele si amestecam bine.

Intr-un castron pasam branza de oaie cu o furculita si o punem in tigaie peste carne. Punem compozitia din tigaie in forma si adaugam masa de lapte. Presaram cu cascaval si bagam tarta in cuptorul incalzit la 200 C pentru 30-40 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

19.06.2012, 21:25

zaharia_mihaela2005 1

20.06.2012, 00:43

Ce bine arata

deliciousflavours 1

20.06.2012, 08:58

foarte faina ti-a iesit tarta si cu asa ingrediente sunt convinsa ca este tare gustoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada din carne tocata umpluta